با استفاده ازنرم افزار MATLAB می توان کلیه شبیه سازی های مربوط به مخابرات ماهواره ای را انجام داد. یکی از مباحث اولیه مربوط به درس مخابرات ماهواره ای tracking (ردیابی) یک ماهواره می باشد که این کار با به دست آوردن زوایای Azimuth و elevation قابل انجام است. در این جا به عنوان نمونه توسط نرم افزار MATLAB می خواهیم زاویه Azimuth و Elevation را به دست آوریم. در طی این شبیه سازی ابتدایی، کاربر مقدار زوایای ایستگاه زمینی و ماهواره را به همراه عرض جغرافیایی ایستگاه زمینی وارد می کند و پاسخ که همان زاویه Azimuth و Elevation می باشد محاسبه شده و در خروجی نمایش داده می شود. البته لازم به ذکر می باشد که MATLAB دارای توابع آماده azimuth و elevation برای محاسبه این مقادیر به فرمی دیگر می باشد.
کد برنامه: Azmuth & elevation angles
شرکت مخابراتی ایریدیوم ، یک شرکت امریکایی واقع در McLean ایالت ویرجینیا می باشد. این شرکت در ناوگان ماهوار های خود از 66 ماهواره فعال برای ارائه خدمات صوتی و ارتباطات دیتا بهره می برد و بدینوسیله پوششی منحصر بفرد و استثنایی برای مشترکین خدمات خود روی کره زمین فراهم می کند. البته تعداد ماهواره هایی که پیشتر مورد استفاده بودند 77 عدد بوده ، یعنی همان عدد اتمی عنصر ایریدیوم در جدول تناوبی و در حقیقت اسم شرکت نیز از همین عنصر به عاریت گرفته شده است.
اگر شب ها نگاهی به آسمان بیندازید و دید خوبی داشته باشید ، ماهواره های ایریدیوم را به صورت شعله های ماهواره ای یا اصطلاحا Satellite Flares به شکل تلالو کوتاه مدت نوری درخشان مشاهده خواهید کرد.
ادامه مطلب ...متولد ۲۷ دسامبر ۱۵۷۱ درگذشت ۱۵ نوامبر ۱۶۳۰، وایلدراشتات، آلمان، دانشمند، ریاضیدان و ستارهشناس سرشناس آلمانی. کپلر را پدر علم ستارهشناسی جدید میدانند. وی با تحقیق دربارهٔ ستارگان و سیارات، توانست قوانین معروف کپلر راارائه دهد که امروزه به عنوان قوانین سهگانهٔ کپلر در ستارهشناسی بکار میرود، او وقتی ادعا کرد که سیارهها در مدارهای بیضوی بدور خورشید میچرخند و خورشید تنها نیروی اداره کنندهٔ مدارهای سیارات است، مورد اعتراض سنتها وباورهایی که قرنها پایدار بود قرار گرفت.
کپلر یکی از طرفداران سرسخت نظریه خورشید مرکزی یا منظومهٔ شمسی بود.
اندازه زاویهای است که برای تعیین مکان دقیق یک جسم در یک مدار بیضوی تعریف میشود وبه سه حالت حقیقی، متوسط و خروج از مرکز بیان می شود.
آنومالی حقیقی (TRUE ANOMALY) :
زاویه بین نزدیکترین نقطه مداری سیاره به جسم مرکزی یا نقطه Periapsis/Pericentre و موقعیت کنونی مداری سیاره است. این زاویه در جهت حرکت مداری سیاره محاسبه میشود.
ادامه مطلب ...